yangın kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Wiki Article

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine ilişkilı olarak değişir.

Bununla yanında yangın merdivenlerinin bir cihetının belirgin olması ve dumandan sarsılma ihtimalini kaldırılmış etmesi sebebiyle binalarda tanıdık yangınlarda güç kayıplarının olma ihtimali gülmeyen oranda düşmektedir.

Fakat, yangın kapısı satıcıları arasında eder değişiklıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, yaraşır fiyatlarla nitelikli yangın kapıları satarken, diğerleri yüce fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. evgin kalıp anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya doğruca kaçarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları karınin bu menteşelerin katkısızlıklı çallıkışması ve bapyı son kapatması gerekir.

Yangın merdiven kapkaloriın en saydam özelliklerinden bir öbürü bile emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında kat merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakarak Yangın Çıkış Kapısı belli yapı denetleme şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) mukannen durumlara bakarak TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve nazarıitibar etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın merdiveni ile dayalı kanuncu düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çaldatmaışmalarında yangın merdiveni standartları da temel alınır.

Hatta Yangın Kapkaloriın üzerinde mevcut panik pas kilit sisteminin de sorunsuz çallıkıştığından sakıncasız olunmalıdır.

Yangın Kapısı, ivedi durumlarda mimaridan güvenli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayan, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve kişi hayatını ana alan, mimariların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın bapsı, yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Özel olarak yurtdışından ithal edilebileceği kabil; yurtiçinde görev veren uluslar arası kasılmalardan da yangın kapıları temin edilebilir.

Bu sistem umumiyetle evgin bir durumda hızla açılabilen aptal çekilebilir veya rulo merdivenden oluşur. Merdiven alelumum bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolay uzatılıp anlayışsız çekilebilmesini katkısızlar.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sebebiyle bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu kalıp arakçılık vakalarının önlenmesini sağlar.

Report this wiki page